Skydda

Vid målningsarbeten brukar det spilla över en hel del färg på det som inte skall målas. På golvet och på lister bredvid. Nu brukar det inte vara några större problem att lösa, men lite trassel kan det dock bli. Golvet klarar man med någon form av golvskyddspapper. Listerna med tejp. Och det är här problemet kan dyka upp. Maskeringstejp tänker man på som normalt där. Men där bör man tänka på att det finns olika sorters tejp av det som kallas för maskering. En del av de tejpsorterna sitter nämligen som berg när man har satt upp dem på det som skall skyddas. Beroende på att de kan vara tilltänkta att användas vid pulverlackering. Och då sätts det lite andra krav på vidhäftningsförmåga. Den tejpen som skall användas för att skydda lister och andra snickerier bör ha en svagt fästämne så den släpper lätt. Kan vara lite knepigt att välja rätt men guider finns.