Förr

Förr var det här med leksaker inte fullt så komplext som det är nu. Om man var ute på ett lantställe på besök under några dagar så gick det utmärkt att bygga upp en hel bondgård med grankottar och tändstickor. Visserligen såg alla djuren likadana ut men för att leka med dem så fungerar det bra. Då skall man kanske tillägga. Sedan i hemmet så var lego standard i alla barnrum. Enkla bitar inte några eleganta rymdskepp eller vad det nu finns att tillgå. Överhuvudtaget är trenden med leksaker gått mot det mer komplexa, dyrare samt det mest viktiga helt färdiga. Det som förr krävde kreativitet och fantasi att bygga med lego har ju ersatts av färdiga modeller som bara skall sättas ihop. Glädjen att själv kunna skapa något på egen hand verkar ha tunnats ut genom åren. Utan allt inte bara leksaker skall levereras nästintill färdiga för minsta möjliga ansträngning.