Förberedelser

Inför julen och alla julklappar som skall packas in kan det kanske vara på sin plats med lite förberedelser. Här kan man hitta olika förslag på julklappar, men nu räcker det inte riktigt ända fram.
När presenten väl är inköpt behöver den förpackas på något vettigt sätt också.
Redskap som då kan behövas är: papper, snören, tejp och ett gott tålamod.
Om det är mindre saker som en klocka som skall slås in blir problemet inte så stort. Värre är om det gäller saker som är stora och dessutom har en otymplig form, låt säga en skoter. Alltså en sådan där man kan åka på. Då uppstår genast en del problem.
Om man väl lyckas packa in den snyggt och prydligt måste paket i sin tur förankras på något sätt för vidare transport till mottagaren.
En träpall är lämpligt att lasta den på. Lite handsträckfilm omkring så är godset eller presenten klar att skickas iväg. Här uppstår nästa lilla problem, frakten kan vara rätt så dyr för skymmande gods.
Så om det är en skoter är det nästan bäst att åka ned med den själv, är det sedan ett armbandsur som skall till en annan mottagare, tar man det på armen och fraktar ned båda presenterna på egen hand, eller arm, så att säga.